Werkgevers Leiden


Het aannemen van personeel, werken met freelancers of uitzendkrachten, ontslag aanvragen voor werknemers. Dit zijn zomaar een paar voorbeelden waar u mee te maken heeft als werkgever. Een goede werkgever staat als basis aan het bedrijf en moet de werknemers vertrouwen geven. 

Vast personeel

Heeft u vast personeel of wilt u personeel aannemen? Een arbeidsovereenkomst is een contract tussen werkgever en werknemer. In het contract staan alle afspraken die gemaakt zijn over bijvoorbeeld de werkuren, toeslagen en de hoogte van het loon. De werkgever krijgt een contract voor bepaalde tijd (tijdelijk) of onbepaalde tijd (vast). Momenteel ligt de verhoudingop 80 procent vast en 20 procent flexibel.

Freelancers / Tijdelijke personeel

Vast personeel blijft de basis voor een organisatie. Maar als bepaalde werkzaamheden af en toe voorkomen, of voor een bepaalde tijd, kan een freelancer uitkomst bieden. Het aantal freelancers is in Nederland de afgelopen jaren flink toegenomen. Dit komt onder andere doordat werknemers hun vaste baan verloren, geen zicht hebben op een nieuwe baan en vervolgens kiezen om voor zichzelf te beginnen. Voor de werkgever biedt dit vele voordelen. Bij meer opdrachten schakelt u een freelancer in, bij weinig werk dalen uw personele kosten. Voor de freelancer geeft dit extra vertrouwen in u als werkgever. 

Werkplein Leiden is een onderdeel van Lionhead HR

Lionhead HR brengt de human resource markt in Nederland via verschillende platformen transparant in beeld. Door verschillende webapplicaties worden de aangesloten partners voor u eenvoudig in beeld gebracht en voorzien van handige tips en vakinhoudelijke informatie.

Naast dat u zelfstandig gebruik kunt maken van het platform kunnen wij maatwerk HR trajecten voor u uitwerken en neerzetten.